Konkurrenceforslag om et nyt kulturhus i Bodø, Norge. Forslaget består af to bygninger: et bibliotek med bl.a. café, udstillingsfaciliteter og legeareal for børn samt et koncert- og teaterhus med tre sale, den største med plads til 1000 tilskuere, samt café og restaurant.

Arkitekturen er inspireret af Bodøs natur og beliggenheden ved havnefronten. Biblioteket står således som et fjeldmassiv, der skyder sig op af terrænet, og vekslende skår i facaden skaber et spil lig fjeldenes. Den skrånende bygning skaber en flydende overgang mellem havnebassinet og biblioteket, fx virker en tagterrasse nedlagt i taget som en naturlig fortsættelse af livet på pladsen foran kulturhuset. Linjerne i facaden fortsætter på koncert- og teaterhuset, der rejser sig i forlængelse af biblioteket. Linjerne bliver markeret med lys, der også i aften- og vintermørke vil få kulturbyggeriet til at fremstå som byens nye fikspunkt.


Type: Trainee

År: 2008

Program: Teater, bibliotek, café, koncert

Beskrivelse: På opgaven arbejdede jeg med på skitsering af koncept og udforming, men deltog ikke i den endelige optegning.