Konkurrence om udformningen af et nyt multimediehus på havnen i Århus. Multimediehuset er en del af en meget omfattende lokalplan for revitalisering af hele det tidligere industrielle havneområde i Århus. Biblioteket indeholder afdelinger i flere forskudte niveauer, hvor alle medietilbud som børneteater, DVD og videoafdelinger, bogafdelinger, udstillinger, events, café og restauranter befinder sig og kan opleves som en spændende promenade gennem huset.


Under huset vil der være parkering, som kan bruges af hele byen. En del af trafikken langs vandet føres under huset, ligesom der vil være et stoppested for den nye letbane. Multimediehuset på 30.000 m2 indgår som en del af lokalplanen for de Bynære Havnearealer i Århus, der skal bringe havnen i tæt sammenhæng med byens historiske kerne. Det skal ligge direkte ud til vandet, hvor Århus Å løber ud. Den sidste del af åen ud til vandet, som i dag er helt overdækket og asfalteret, vil blive åbnet.
Type: Praktik

År: 2008

Program: Mediatek, café, erhverv m.m.

Beskrivelse: Et stort projekt med mange medspillere. I opgaven var jeg en fast del af en gruppe på ca. 6 faste arkitekter der skulle finde frem til et fornuftig forslag på udformningen af den enorme bygn ing på ca. 30000 kvm + 25000 kvm parkering. Her blev den store udfordring at arbejde sammen og koordinere opgaver for at kunne får overblik over hver kvadratmeter i det enkelte skitseforslag.